Naast draadloos internetten nu ook draadloos printen

 

Starsky heeft gemerkt dat steeds meer huishoudens meerdere computers en/of notebooks in huis hebben, vaak voorzien van draadloos internet. Uw desktop computer staat in de studeerkamer en kinderen zitten met de notebook op de bank. Vaak kunt u dan alleen printen vanaf uw computer in de studeerkamer, waar de printer aangesloten staat.

Het is vrij eenvoudig mogelijk om met meerdere computers (draadloos) gebruik te maken van één printer. Wel zo gemakkelijk en ook voordelig! In deze tip geven ik u hier de drie meest gebruikelijke mogelijkheden voor:

1. Windows bevat een ingebouwde functie die het mogelijk maakt om de printer te delen. Het nadeel hiervan is dat de computer waar de printer op aangesloten is, aan moet staan als u met de andere computer in huis wilt kunnen printen. U leest hier voor Windows Vista en Windows XP hoe u dit kunt instellen.

2. Steeds meer printers en All-In-One's kunt u draadloos aansluiten op uw thuisnetwerk zonder dat u extra apparatuur hoeft aan te schaffen. Het grote voordeel hiervan is dat u de printer overal in huis kunt neerzetten en dat alle computers en notebooks in huis van deze printer gebruik kunnen maken. Hierdoor kunt u thuis zorgeloos met alle computers printen. Een goed voorbeeld is de HP OfficeJet J6410 in deze nieuwsbrief.

3. U kunt uw huidige printer draadloos maken met een zogenaamde printerserver, bijvoorbeeld de draadloze printserver van Linksys. Dit is een apparaat waarmee u uw printer op een eenvoudige manier draadloos kunt maken. Alle computers op uw netwerk kunnen nu printen met dezelfde printer.

Met deze tips kunt u vanaf elke computer of notebook in huis van dezelfde printer of All-In-One gebruik maken.